Wat is blauwalg

Wat is Blauwalg?

Blauwalg ook wel bekend als Blauwwier is een dikke drap dat te vergelijken is met Snert dat op het water drijft. Blauwalg heeft meestal een Blauw-Groen achtige kleur in enkele gevallen is de kleur rood-bruin achtig. Blauwalg drijft als een soort olie op het water, wanneer deze laag dikker wordt en het wier dichter op elkaar drijft, sterven de blauwwieren af. Bij het afsterven produceren sommige blauwwieren giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mens en dier.

 

Waar is Blauwalg te vinden?

Blauwalg ontstaat vooral in stilstaand water, ofwel veel in meren en plassen. Het Blauwalg ontstaat bij een temperatuur van 20° tot 30° graden Celsius. De Blauwalg behoord tot een bacterie in het water. Onderzoekers zijn bezig met een onderzoek waarmee ze Blauwalg voor kunnen zijn, zodat ze kunnen voorspellen wanneer en waar blauwalg gaat ontstaan.

Symptomen die voordoen.

Als je per ongeluk toch in water terecht bent gekomen waar Blauwalg in ligt en je hebt van dit spul binnen gekregen of van de schadelijke stoffen ingeademd dan kunnen de volgende symptomen verschijnen:

>Hoofdpijn

>Huiduitslag op armen of benen

>Maagkramp

>Misselijkheid

>Braken

>Diarree

>Koorts

>Een pijnlijke of rode keel

>Oorpijn

>Oogirritaties

>Lopende neus of gezwollen lippen 

Deze verschijnselen houden meestal ongeveer vijf dagen aan en gaan daarna meestal vanzelf weer weg. Blauwalg hoeft niet altijd de oorzaak te zijn van bovengenoemde ziekteverschijnselen. Ook andere bacteriën en virussen kunnen de oorzaak zijn. Neem daarom altijd even contact op met uw huisarts.

 

 

 

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates